17 Haziran 2007 Pazar

Kalu Bela


Hz. Allah, gelmiş geçmiş bütün canlıları yaratmadan önce onların ruhlarını yaratmıştır. Ve bu ruhları ruhlar alemi(elest yurdu) denilen bir alemde toplamiştir. Ve daha sonra bunları huzurunda toplayarak kendilerine hitaben: Ben sizin Rabbiniz değil miyim? diye sormuştur.
Ruhlar da: Evet,"sen bizim Rabbimizsin", diye cevap vermişlerdir.İşte bu konuşmanın vuku bulduğu zamana Kalu Bela denilmektedir. Allah, daha sonra insan ruhunun söylediğinde ne kadar samimi olduğunu göstermesi için onu dünyaya göndermiştir.Yani bu dünyayı bir imtihan yeri olarak yaratmıştır.

Rabbim sen bizi söylemiş olduğu bu söze sadık kullarından eyle. Biz kabul ediyoruz ki, biz orda seninle bir sözleşme imzaladık. Sen bizi ahde vefa gösteren kullarından eyle. Bizleri nankörlerden eyleme. AMİN.

Kalu Bela ile ilgili ayetler:
Hani Rabbin, Adem oğullarının sırtlarından zürriyetlerini almış ve onları kendi nefislerine karşı şahidler kılmıştı: "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" (demişti de) onlar: "Evet (Rabbimizsin), şahid olduk" demişlerdi. (Bu,) Kıyamet günü: "Biz bundan habersizdik" dememeniz içindir.
(A'RAF SURESİ / 172)

Ya da: "Bizden önce ancak atalarımız şirk koşmuştu, biz ise onlardan sonra gelme bir kuşağız; işleri batıl olanların yaptıklarından dolayı bizi helak mi edeceksin?" dememeniz için. (A'RAF SURESİ / 173)

Hiç yorum yok: