18 Haziran 2007 Pazartesi

Bir Dizi Güzellik


STV'de 2 sezondur devam eden bu yapım, Kıbrıs harekatında şehit düşen ve zaman mekan tanımadan insanlara yardım etme mertebesine yükselen bir kahramanın hikayesini anlatmaktadır.
Kirlenmenin hayatın her sahasında buram buram hissedildiği ahir zaman dünyasında,
televizyonda bu kirlenmeden nasibini fazlasıyla almıştır.Bir ailenin içine sine sine bir programı baştan sona kadar izlemesi artık hiç de kolay değildir.Çoğu sahnelerde,kanal değiştirme çabası, zaman zaman izlemesem de olur fikriyle sonuçlanmaktadır.Zaten izlenilen çoğu dizi,film vs. bize bir şey kazandırmaktan ziyade hoşça vakit geçirtme amacı taşimaktadır.
Neyse benim amacım televizyon eleştirmenliği yapmak değil.Size Beşinci Boyut'tan bahsedecektim.
Gayet özenle hazırlanmiş bu yapım; her hafta farklı bir konuyla ekrana geliyor.Dizideki her sahne,özellikle dizideki adıyla Salih'in oynadığı sahneler, pür dikkat izlenilmesi gereken sahneler.Her sorun hakkında bulduğu ilahi çözümler, farketmeden bizim dünyamıza da giriyor.Ve her birimizde bir Salih olma çabası beliriyor.
Salih olmak demek;Yaradana sonsuz bir tevekkülle bağlanmak,doğru olmak,dürüst olmak ,yardımsever olmak ...kısaca O'na layık bir kul olabilmek demek. Yani anlayacağiniz Salih de bizim hayatımızın kahramanı oluyor.Ve en ümitsiz anımızda, dünyada hala Salih gibi kullar var, avuntusuna sarılıyoruz.
İzlediğim bir bölümünden aldığım küçük notları sizinle paylaşmak istiyorum.Bu bölümde isyanın eşiğinde olan bir abiye, Salih'in verdiği cevap manidardır.Salih:'Sıkıntıyla akıllıca yüzleşmek mi?Yoksa çözüm olmadığı halde, isyan edip bağırıp çağirmak mı? daha isabetli'
Salih:'Dünya işleri geçici.Geçici olan yerde de sıkıntı bitmez.Ama sıkıntılara Hak rızası için katlanırsan ötelerde kazançlı çıkarsın.'
Salih:'Ne aradığını biliyorsan,elbet bulursun.Ve her kaybolma bir yokoluş değildir.'
Salih'in isyanın eşiğindeki bu abiye ettiği dua:'Allahım!Ethem kulunun ıslah olması için ona yol göster.Nimet külfetsiz olmaz.Kardeşi onun için bir nimet.Ama o yalnızca külfet kısmını görüyor.Ona hikmeti göster.Bu çileyi ona verdiğine göre dayanma gücünü de verdin.Bu gücü keşfedip onun nuruyla kalbinin aydınlanmasına yardımcı ol.Onun bunu idrakine vesile ol Ya Rabbim.'
Salih:'İyilik kendi zatında sevilir.Seviliyorsa vardır bir sevilme noktası.O sevginin ışığını bul.
Salih:Allah sevdiği kulunu, içini arındıracak sıkıntılardan uzak tutmaz.
Sadece bir bölümünden yakalayabildiğim bu güzel sözler size de dizinin izlenilebilirliği hakkında bir fikir vermiştir umarım.
NOT:1.Bu yapımda emeği geçen herkesten ve bu yapımı ekranlarımıza taşıyan STV'den Allah razı olsun
2.Bu dizi pazartesi akşamları yeni bölümüyle STV ekranlarında yayınlanmaktadır.Ve bu dizinin kaçırmış olduğınuz bölümlerini www.samanyolu.com.tr' den izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: